چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۵۲۳۲۵
تاریخ انتشار : ۴۳ : ۱۱ - ۰۷ دی ۱۴۰۱

دینا محمدی :  امروزه کودکان از طریق پلتفرم ها ،فضای مجازی، ماهواره و... به تولیدات متنوعی  دسترسی دارند و این مسئله کار تولیدکنندگان برنامه های کودک را در زمينه برنامه سازی تلویزیونی حساس تر و پیچیده‌تر می‌کند، بنابراین برای برنامه‌سازِ امروزِ حوزه کودک، مهم ترین چالش آن است که برنامه های متنوع با موضوعات به روز را با عنوان خوراک فرهنگی و هنری به مخاطب خودش ارائه دهد.

در این خصوص ، خبرنگار دیباچه با محمود سلامیان ،کارگردان و تهیه کننده برنامه‌های حوزه کودک و نوجوان گفتگویی داشته که در ادامه آن را می خوانید : 

  آیا همچنان به فکر تولید و تهیه برنامه هایی همچون "بچه های ایران" با حضور مجریان جوان و پرانرژی خواهید بود؟ 

برنامه "بچه های ایران" اختصاصا برای مخاطب نوجوان تولید می‌شد و به جهات مختلف تجربه بسیار خوبی بود، حتی تا آن زمان به این شکل این تجربیات در برنامه های دیگر اینچنینی کسب نشده بود. بعنوان مثال یکی بحث‌ استفاده از مجریان نوجوان و جوان با شور و انرژی مطرح بود که در « بچه های ایران » این تجربه کسب شد. درواقع کاراکتر ها ، مجری های تازه نفس محسوب می‌شدند و همین امر باعث شد تا مخاطب نوجوان با آن ها ارتباط خوبی برقرار کند؛ چرا که آنها را در موقعیت های مختلف و متضاد ندیده بود و برای اولین با آنها مواجه می شد.

 فصل جدید

 نکته دیگری که در این برنامه وجود داشت این بود که محتوای برنامه، اجرای مجریان و طراحی آیتم ها که یک برنامه ترکیبی را شکل می‌داد برمبنای صداقت بنا شده بود، به طوریکه حتی اگر مجری در کلامش گاهی جلوی دوربین به اصطلاح گاف می‌داد، مجریان دیگر اشکالات یکدیگر را تصحیح می‌کردند. یعنی حس روراستی و صداقت در برنامه جاری بود و ما این مسائل را در برنامه سانسور نمی‌کردیم. از طرف دیگر فضای زنده نیز در برنامه جاری بود تا مخاطب این حس را درک کند که در همان فضای استودیو حضور دارد و پا به پای مجریان و عوامل شاهد اتفاقات است و چیزی برای او پنهان نیست.

تهیه کننده برنامه "بچه های ایران" گفت: هم اکنون جای برنامه های نوجوانی که اثرگذار و موج آفرین باشند به شدت در رسانه ملی خالی است. چند سال پیش در مصاحبه ای عنوان کردم و گفتم عدم وجود برنامه نوجوان خوب، زنگ خطری برای تلویزیون است که باید تمهیدات هوشمندانه ای برای جلوگیری از ایجاد فاصله بین رسانه و مخاطب نوجوان اتحاذ شود.
وی ادامه داد: مخاطب دهه ۸۰ و ۹۰ مخاطب خاصی است و به سادگی نمی توان با آن ارتباط برقرار کرد، باید شرایط روحی و علاقمندیهای او به درستی کشف و زمینه تولید برنامه‌ای که حجم گسترده‌تری از آنها را جذب کند فراهم کرد.

 فصل جدید

این تهیه کننده و کارگردان در خصوص پروژه باسابقه "مل‌مل" اظهارداشت: پخش برنامه "مل مل" از سال ۸۸ شروع شده و امروز جزو برنامه های قدیمی تلویزیون محسوب می‌شود و گستره‌ی مخاطبانش خیلی بازتر و متنوع تر شده، اتفاقی که در این برنامه طی این سال ها افتاده این است که ما برنامه‌ای با محتوای معمولی تولید نکردیم، همیشه سعی کردیم محور و موضوع مستقل و چالشی انتخاب کنیم. هر فصل از این برنامه موضوع و هدف مشخص و روشنی داشت، برای همین دچار سقوط نشد و قدرت رسانه‌ای و راههای ارتباط قلبی با مخاطبانش را حفظ کرده است. مثلا محور فصل های مختلف مل مل، محیط زیست، بازیافت ،فضای مجازی، مهارت های زندگی،اقتصاد خانواده ،سلامت و بهداشت فردی و مهارتهای خلاقانه و هنری در خانه و مدرسه بوده. شکل اجرا و نحوه ارائه محتوا در تیم تحریریه برنامه هم به گونه ای بوده که از افول آن جلوگیری شود.

سلامیان بیان کرد:در تمام سال هایی که از پخش برنامه گذشته، با همه تدابیری که بطور مداوم اندیشیدیم، مثل بهره گیری از فکر و ایده های جدید در تیم محتوایی ،سردبیری و نویسندگان توانستیم مل‌مل را همچنان در رده برنامه های پرمخاطب تلویزیون نگهداریم و به نظرم مل مل هنوز در راه صعود به قله است.

 فصل جدید

بنده معتقدم که هر کاراکتری زمان افول هم خواهد داشت و به طور قطع برنامه مل مل هم از این قاعده مستثنی نیست و ما تلاشمان این است که این زمان افول را عقب بیندازیم و با مخاطب ارتباط دقیق، گسترده و عمیق برقرار کنیم و این برنامه را در قله محبوبیت نگهداریم. در فصل جدید "مل مل" که به زودی پخش آن از اسفند ۱۴۰۱ آغاز می‌شود قرار است در حوزه کتاب و کتابخوانی یک اتفاق جدید رقم بخورد.

برچسب ها: مل مل ، محمود سلامیان
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳